Ga naar de inhoud
Rond knopje

Philips Hue krijgt kleine lichtknop, stekker en draadlampen

Beeld © Philips Hue

Philips heeft op tech-beurs IFA een nieuwe, piepkleine lichtschakelaar aangekondigd. Ook de langverwachte Hue-draadlampen zijn nu verkrijgbaar.

De nieuwe Hue Smart Button is een klein, rond knopje dat niet alleen magnetisch aan een muurplaatje bevestigd kan worden, maar bijvoorbeeld ook aan de koelkast. Gebruikers kunnen hun Hue-lampen en scènes ermee in- en uitschakelen, met een lange druk kunnen lampen worden gedimd. De Hue Smart Button kost 19,95 euro.

Slimme stekker

Ook komt Philips eindelijk met zijn langverwachte slimme stekker. Daarmee kunnen 'domme' apparaten zoals bestaande lampen worden in- en uitgeschakeld met de Hue-app, of als onderdeel van een scène in Hue. De stekker kost 29,95 euro.

Hue-gloeilampen

Nog een langverwacht product: de Hue Filament-lampen. Ze ogen als ouderwetse lichtpeertjes met een gloeidraad, maar het zijn led-lampen die via Hue geschakeld en gedimd kunnen worden. Het standaardmodel heeft het uiterlijk van een normaal ouderwets lichtpeertje en kost 20 euro.

De Edison-editie is wat groter en langwerpiger en kost 25 euro. De Globe-editie is een grote bol die 30 euro kost. De lampen zijn vanaf deze week te koop.

Hue Go

Daarnaast kondigde Philips Hue nog een nieuwe versie van de Hue Go aan. De draadloze kleurlamp heeft een langere batterijduur en is net als alle andere recente Hue-draailampen ook te gebruiken zonder Hue Bridge, via bluetooth. De nieuwe Hue Go kost 79,95 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's