Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische auto's

Elektrische Porsche Taycan officieel onthuld

04 september 2019 17:23 Aangepast: 04 september 2019 17:35
Porsche Taycan Turbo S Beeld © Porsche

Porsche heeft de elektrische Taycan officieel gepresenteerd. Bright-autotester Rutger haalt opgelucht adem, want de Taycan lijkt veel op de fraaie Mission E-conceptauto van Porsche.

Porsche heeft wat afgeteased de afgelopen jaren. De Mission E was het studiemodel dat sinds 2015 meegetroond werd naar beurzen. Toen werd bekend dat de auto Taycan zou gaan heten. Daarna werd duidelijk dat er een Taycan Cross Turismo zou komen. Toen bouwde Playmobil een model van de Mission E. Maar al die tijd konden we nog steeds geen elektrische Porsche kopen.

De afgelopen twee weken mochten de heren van het fabuleuze Fully Charged de auto testen met een paar stickers om details te verhullen. Er werd nog wat op een vliegdekschip heen en weer gereden om wat aandacht te genereren. En vandaag was dan eindelijk de echte onthulling

Opluchting is er vooral, want de Mission E was een fenomenaal mooi ontwerp. Uiteraard zijn de wielen van de Taycan een beetje kleiner geworden. De overgang van de lampen in de bumper is ook iets minder fraai. De koplampen staan iets verder naar voren en de achterkant heeft net dat tikje meer familiegelijkenis gekregen. Maar in grote lijnen is het de conceptauto. 

Turbo?

Gek genoeg komt er een Taycan Turbo (vanaf 157.000 euro) en een Taycan Turbo S (191.000 euro). Een Turbo is het apparaat dat lucht onder druk een verbrandingsmotor injaagt. De enige turbo die op de Taycan zal zitten is het naamplaatje. Jammer, want er zijn nieuwe woorden te verzinnen voor dit soort nieuwe auto's.

Goed nieuws is ook het vermogen dat aan boord is. De instapper maakt al 680 pk, de S heeft er 761. Die zorgt ervoor dat je in 2,8 seconden naar de 100 km/u gaat. Hij is begrensd op 260 kilometer per uur.

Snelladen

De Taycan kan ook nog eens bijzonder snel tanken op het moment dat de laadinfrastructuur er is. 250 kW moet maximaal haalbaar zijn. Dat betekent 100 kilometer bijtanken in 5 minuten.

In tegenstelling tot andere elektrische auto's heeft de Porsche een versnellingsbak op de achteras. Daarmee zijn er meer kilometers uit de accu te persen zonder dat de acceleratie daar onder lijdt.  

Volg hier meer updates over elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische Porsche Taycan kost ruim anderhalve ton

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Duurtest: "Beste bips ooit op een Porsche 911"

Binnenkort testen we meer elektrische auto's: abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.

Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier alle updates.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore