Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
who killed Billy?

Ikea-catalogus nu als Scandinavische thriller

05 september 2019 08:35 Aangepast: 05 september 2019 08:43

De nieuwe Ikea-catalogus is een thriller van zes uur. Je valt bij deze podcast ook prima in slaap.

De IKEA-catalogus was, op de bijbel na, het meest gedrukte boek ooit. Daar kun je als Zweeds meubelwarenhuis best trots op zijn. Maar papier printen past niet in het doel om vanaf 2030 enkel nog gerecyclede producten te verkopen. En dus is de catalogus er nu digitaal als plaatjesboek, maar ook als luisterboek. En dat pakt verdraaid spannend uit.

De IKEA-gids is nu integraal online te beluisteren als audioboek op Youtube, Spotify en Soundcloud. De 288 pagina’s leveren zes uur luistergenot. De stem leest elke pagina woord voor woord, inclusief beschrijving van de verkochte goederen, voor alsof het een spannende Zweedse thriller betreft. De opdracht 6 uur lang boeiend voor te lezen was aan Maarten Smeele.

Oorspronkelijk doel is om de catalogus toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Dat past helemaal bij het inclusieve motto van IKEA waarin hun ontwerpen voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Nu wordt de uit de kluiten gewassen folder onbedoeld beluisterd als audioboek. Je valt er vast heerlijk bij in slaap.

Voor wie echt niet anders wil, zijn er in de 12 winkels in Nederland nog exemplaren van de gedrukte IKEA Catalogus te krijgen. De oplage bedraagt een nog steeds enorme 250.000 stuks.  

Miniatuurvoorbeeld
Podcast voor slapelozen

Luistertip: deze podcast is voor slapelozen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore