Budgettoestel

'Nieuwe, goedkope iPhone SE verschijnt in 2020'

04 september 2019 12:41 Aangepast: 04 september 2019 12:42
Beeld © Getty Images

Apple zou een nieuw model van zijn goedkopere iPhone SE willen uitbrengen in het voorjaar van 2020.

De nieuwe iPhone SE moet de concurrentie aangaan met goedkopere telefoons van concurrent Huawei in China, aldus bronnen van de Japanse krant Nikkei

Apple introduceerde zijn iPhone SE voor het eerst in 2016. Toen was het toestel in feite een oude iPhone 5S met 4 inch-scherm, maar dan met moderne interne hardware zoals een snellere processor.

Het nieuwe model in 2020 zou het 4,7 inch-schermformaat hebben van de oude iPhone 7 en iPhone 8. Verdere details over de telefoon zijn schaars.

Door de nieuwe iPhone in het voorjaar uit te brengen, zou Apple zijn jaarverkopen ook kunnen spekken. Meestal daalt het aantal verkochte iPhones aan het begin van het jaar, omdat de in september aangekondigde telefoons al flink zijn verkocht.

iPhone 11

Voordat de nieuwe SE verschijnt, zal Apple hoogstwaarschijnlijk drie nieuwe iPhones in september presenteren: de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. Op 10 september houdt de techgigant een speciaal evenement waarop dit vermoedelijk gebeurt. Bright is daar bij aanwezig en doet verslag in video's op YouTube en Instagram.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van