'Gevaarlijke situaties'

'Metro New York overspoeld met verloren AirPods'

04 september 2019 12:22
Beeld © Ashley Mayer

Draadloze oordopjes zoals de Apple AirPods zijn handig, maar je raakt ze ook makkelijk kwijt. Het metrobedrijf van New York is het zat dat oordopjes regelmatig op de rails belanden.

Het New Yorkse metrobedrijf wil passagiers gaan waarschuwen om hun oordopjes niet in of uit te doen als ze de metro in stappen. De dopjes zouden dan op de rails kunnen vallen, met gevaarlijke situaties en vertraging tot gevolg.

Passagiers proberen namelijk regelmatig zelf hun dure oordopjes terug te krijgen, meldt The Wall Street Journal. Sommige passagiers zouden het spoor op gaan, anderen zijn met bezemstelen en plakband in de weer gegaan.

'Zweterige oren'

Metropersoneel wordt ook vaak ingeschakeld door bezorgde AirPods-bezitters. Onlangs kreeg dat personeel nog 18 aanvragen voor verloren AirPods op één dag. Sinds Apple in maart een nieuwe versie van de AirPods uitbracht, ziet het metrobedrijf van New York een piek in het aantal verloren dopjes.

Vooral in de zomer piekte het aantal meldingen. Metropersoneel vermoedt dat de hoge temperaturen in metrostations de handen en oren van reizigers zweterig maakte. AirPods zijn maar in één maat verkrijgbaar.

Nieuw dopje kost 75 euro

"Wij zien het als het een vorm van werkzekerheid", zegt één van de 25 medewerkers die het metrospoor vrij moet houden van rondslingerend materiaal.

Verloren AirPods zijn in de directe omgeving te vinden via de Zoek mijn iPhone-app. Gebruikers kunnen hun dopjes dan op het hoogste volume laten piepen, en zien op welke gps-locatie zij voor het laatst verbinding hadden.

Een vervangende AirPod kost 75 euro per stuk, een nieuw setje AirPods inclusief doosje kost 179 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zorgen oorartsen: jongeren vaker met gehoorproblemen door koptelefoons en oortjes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van