High

Politie in Lutjebroek vindt wietplantage met drone

04 september 2019 09:25

De politie in het Noord-Hollandse Lutjebroek heeft met behulp van een drone een goed verstopte wietplantage gevonden.

De plantage was te vinden in het buitengebied De Weelen, schrijft de politie op Facebook. "De telers hebben hun best gedaan, want alles lag goed verstopt en de plantage was alleen met de boot te bereiken."

Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, zijn er in totaal 75 planten in beslag genomen. Volgens de politie komen de telers "bij het volgende bezoek op een leeg veld te staan."

De politie gaat vaker met helikopters het luchtruim in om mogelijke plantages te vinden, maar in dit geval was een drone voldoende. Een agent bediende het apparaat nabij vanaf de grond.

Speciale ontheffing

Bij het gebruik van drones moet de politie zich houden aan de regels voor zakelijk gebruik van drones. Dat kan soms lastig zijn, omdat je lang niet overal in Nederland mag vliegen. In die gevallen kan de politie vragen om een speciale ontheffing zodat er alsnog gevlogen mag worden.

Drones worden door de politie niet alleen gebruikt voor het opsporen van wietplantages. In het verleden werden de vliegmachines ook ingezet bij zoekacties naar vermiste personen. Een maand geleden werd met een drone gejaagd op grasmaaierdieven in Breda. 

Review: drone DJI Mavic 2

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore