"Order! Order!"

Britse parlement nu ook live te kijken op Twitch

04 september 2019 09:05 Aangepast: 05 september 2019 12:14

Tussen de livestreams met Fortnite, League of Legends en World of Warcraft op Twitch kun je voortaan ook kijken naar debatten van het Britse parlement.

Het account 'ukparliament' streamt alles dat door het parlement wordt uitgezonden. Het is geen officiële stream, maar het parlementskanaal is wel een officiële Twitch Partner. Hierdoor kunnen de makers nauw samenwerken met de streamingsite voor advertenties en andere extra functies.

Gebruikers kunnen ook meechatten tijdens de debatten. Racisme, seksisme en andere vormen van discriminatie zijn naast spam en het delen van linkjes verboden door de beheerders. Wie een betaald abonnement neemt, krijgt twee speciale emoticons om in de chat te gebruiken: eentje van Theresa May en een tweede van John Bercow met de tekst 'Order!'.

Het kanaal werd op zijn eerste dag zo'n 55.000 keer bekeken. De makers hebben de hoogtepunten van het debat losgeknipt, zodat Twitch-bezoekers ze nog eens rustig kunnen terugkijken. Daarbij is ook te zien hoe de chatters live reageerden op wat er werd gezegd - door vaak achter elkaar dezelfde emoticons te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van