Welterustech

Nieuwe Philips-gadget moet snurken tegengaan

03 september 2019 23:05 Aangepast: 03 september 2019 23:05

Philips lanceert een nieuwe gadget tegen snurken. De SmartSleep Snoring Relief Band, die het deze week tijdens techbeurs IFA in Berlijn showt, is dit jaar beschikbaar voor consumenten in de VS. Europa en andere markten volgen volgend jaar.

Philips wijst tijdens de onthulling van de gadget op Brits onderzoek waaruit blijkt dat een kwart van de vrouwen en 40 procent van de mannen snurkt. Daarmee verstoren ze vaak de nachtrust van de partner, met in potentie de nodige gevolgen voor de gezondheid van mensen.

De Snoring Relief Band meet de slaaphouding van de gebruiker via een sensor. Veelal treedt snurken op als iemand op zijn rug ligt. Met lichte vibraties traint de gadget de slaper die op zijn rug is gedraaid om weer terug te draaien naar de juiste slaappositie zonder wakker te worden.

De ontwikkeling van de anti-snurkhulp komt mede voort uit de eerdere overname van zorgbedrijf NightBalance door Philips vorig jaar.

Slaaphelm

De anti-snurkhulp is zeker niet de eerste gadget die Philips introduceert voor een betere nachtrust. Vorig jaar kwam het concern al met de Deep Sleep Headband, een soort slaaphelm met een "akoestische stimulatie" die inspeelt op de verschillende fases van met name diepe slaap. Volgens Philips laat de introductie van dat apparaat in Europa wat langer op zich wachten dan gepland. In de VS is de slaaphelm al wel te verkrijgen.

Ook kwam Philips eerder al met de SmartSleep Wake-up Light, een slimme lamp die mensen bijstaat bij het opstaan. Het bedrijf ziet veel potentie in de consumentenmarkt voor slaaphulp. Zeker omdat veel mensen geen heil zien in het nemen van slaappillen. Die markt is volgens Philips alleen al goed voor een miljardenomzet. Volgens Roy Jakobs, de baas van de Personal Health-divisie van Philips, is de slaaphulpmarkt in potentie ook miljarden waard.

Nieuwe Airfryer

Andere gadgets die Philips het publiek van 6 tot en met 11 september in Berlijn toont zijn een nieuwe Airfryer die zelf nadenkt over zaken als tijd en temperatuur tijdens het bereiden van voedsel. Ook toont Philips de nieuwste scheeroplossing die irritatie van de huid moet voorkomen geholpen door kunstmatige intelligentie. Het scheerapparaat leert namelijk van de routine van de gebruiker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit wordt er verwacht op Europa's grootste techbeurs

Volg techbeurs IFA

Volg Bright op FacebookTwitter en Instagram voor alle updates over de grote techbeurs IFA. 

Video's vanaf IFA verschijnen op het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore