Droneracing

Nieuwe Parrot-drone heeft videobril die werkt met smartphone

03 september 2019 11:51
Beeld © Parrot

De nieuwste versie van de drone Anafi van fabrikant Parrot heeft een videobril voor drone-racing. De bril werkt niet met een eigen scherm, maar met het scherm van een telefoon.

Verschillende drones worden al geleverd met een racebril. Met die VR-achtige bril ziet de piloot beelden van zijn drone alsof hij er zelf in zit. Parrot levert nu ook zo'n bril bij zijn drone Anafi, maar net even anders.

Gebruikers moeten hun smartphone in de bril duwen om hem te gebruiken. Net als bij bijvoorbeeld de Google Cardboard fungeert het scherm van de telefoon als scherm van de bril. In het Anafi-pakket zit ook een controller, voor makkelijke bediening met de bril op.

Rugzak als lanceerplatform

Bij het Parrot Anafi FPV-pakket zit naast de drone, bril en controller ook extra propellers, een batterij, een 16 GB microSD-kaart en een rugzak die dienst kan doen als stabiel lanceerplatform voor de drone.

De Parrot Anafi heeft een 21 megapixelcamera met een kijkhoek van 180 graden, die video's in 4K HDR kan opnemen. Het pakket inclusief de nieuwe racebril kost 799 euro.

De Anafi is Parrots antwoord op de DJI Mavic Air. DJI is met afstand marktleider op de drone-markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze robots en drones zie je in actie op Bright Day

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van