Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Contactloos betalen

Apple Pay binnenkort ook bij ABN Amro en Rabobank

03 september 2019 10:05 Aangepast: 03 september 2019 11:18
Beeld © Getty Images

Klanten van ABN AMRO en Rabobank kunnen binnenkort gebruikmaken van betaaldienst Apple Pay. Daarmee volgen de banken ING, die eerder dit jaar Apple Pay beschikbaar stelde.

Op een speciale pagina belooft ABN AMRO dat Apple Pay binnenkort zal worden uitgerold. Het is niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren, maar volgens de bank hoeven klanten "nog maar heel even" te wachten. "We zijn nu al druk bezig om uw nieuwste betaalmiddel klaar te zetten in de Mobiel Bankieren-app."

Ook Rabobank belooft op een online pagina dat Apple Pay er aan komt. Dat gebeurt volgens de bank binnenkort. "Wij zijn nu hard aan de slag om het beschikbaar te stellen voor onze klanten."

Apple Pay laat gebruikers contactloos te betalen met behulp van een iPhone of Apple Watch. Je hoeft op een iPhone alleen je gezicht of vingerafdruk te scannen om af te rekenen. Op een Apple Watch hoef je je niet te verifiëren zolang je het horloge om je pols draagt.

Ook betalen bij sites en apps

Het betaalsysteem werkt bij de meeste contactloze pinautomaten in Nederland. Op sommige sites en binnen bepaalde apps is het ook mogelijk om met Apple Pay af te rekenen, bijvoorbeeld bij het bestellen van eten.

Met de komst van Apple Pay naar ABN AMRO en Rabobank bieden de drie grote Nederlandse banken ondersteuning voor de betaaldienst.

Bunq, Revolut, N26 en Monese

De banken Bunq, Revolut, N26 en Monese werken voortaan ook met Apple Pay. Dat ontdekte Twitter-gebruiker Bas van der Ploeg dinsdagochtend. Klanten van de betreffende banken kunnen Apple Pay toevoegen vanuit de iPhone-instellingen.

Bij Bunq was het eerder al mogelijk om Apple Pay te activeren via een omweg, nog voordat de betaaldienst officieel in Nederland beschikbaar was gesteld. Deze truc werd kort na ontdekking weer uit de bank-app verwijderd. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore