Elektrische auto's

Elektrische Porsche rijdt 145 km/u op vliegdekschip

02 september 2019 15:10 Aangepast: 02 september 2019 15:15
Beeld © Porsche

De Porsche Taycan wordt later deze week onthuld, maar de elektrische sportwagen heeft al wel 145 km/u aangetikt aan boord van een vliegdekschip.

De eerste elektrische Porsche wordt deze week aangekondigd, maar coureur Shea Holbrook mocht al even met het prototype laten zien hoe snel de wagen optrekt. Om de snelheid van wegrijden en de kwaliteit van de remmen extra kracht bij te zetten, plaatste Porsche deze e-auto aan boord van de USS Hornet, een enorm vliegdekschip van zo'n 250 meter lang. De Amerikanen gebruikten het schip in de Tweede Wereldoorlog en vingen hiermee de Apollo-astronauten op.

Holbrook deed er uiteindelijk 10,7 seconden over om van 0 naar 145 km/u te gaan en terug naar 0. Voor het optrekken had ze maar 129 meter nodig, dus ze kon ruim voor het einde van het schip stoppen. Eerder haalde de Porsche Taycan al 26 keer achter elkaar de 200 kilometer per uur, elke keer in minder dan 10 seconden. 

Presentatie deze week

De echte Taycan wordt aanstaande woensdag voor het eerst aan de wereld getoond, maar de eerste foto's van het interieur (met Apple Music-ondersteuning) zijn al vrijgegeven.

De presentatie op 4 september is op drie plekken tegelijkertijd: in Berlijn, op het Chinese eiland Pingtan en bij de Niagara Falls. De presentatie is om 15.00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op de site van Porsche.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Porsche onthult elektrische sportwagen Taycan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van