Betaling via PayPal

Vitens waarschuwt voor phishing-sms'jes met nep-aanmaning

02 september 2019 11:24
(Archieffoto) Beeld © ANP

Vitens waarschuwt voor phishing-sms'jes waarin wordt gevraagd een betaling te doen via PayPal. De afgelopen dagen ziet het waterbedrijf een stijging in het aantal meldingen.

In de phishing-sms wordt gemeld dat je een betalingsachterstand hebt en dat je een bedrag moet betalen. "Laatste aanmaning: Betaal direct €64,34 en voorkom uw waterafsluiting", staat in de sms.

In het bericht staat een link die leidt naar een betaalpagina van online betaaldienst PayPal. Het is onduidelijk hoeveel mensen een betaling naar de cybercriminelen hebben gedaan.

Op moment van schrijven is deze pagina (paypal.me/Vitens) nog steeds actief. Vitens heeft het malafide account bij PayPal gemeld. 

Het PayPal-account dat wordt gebruikt voor de fraude. Het PayPal-account dat wordt gebruikt voor de fraude.

Aanmaningen

Klanten van Vitens ontvangen vaker betalingsherinneringen via sms. Daardoor komt de phishing-sms realistischer over. Het gevraagde bedrag, zo rond de 60 euro, is ook relatief laag, waardoor mensen mogelijk sneller betalen. 

"Vitens vraagt nooit om betalingen te doen via PayPal", meldt het bedrijf. "Heb je twijfels over een ontvangen sms? Neem dan contact op met onze klantenservice."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevaarlijke phishing: toename nep-sms'jes uit naam bank

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van