Oververhitte laptopaccu

Meer vliegmaatschappijen weren MacBooks

30 augustus 2019 16:41 Aangepast: 30 augustus 2019 17:10
Beeld © Virgin

Luchtvaartmaatschappijen laten steeds minder vaak MacBook Pro's toe aan boord. Dat begon als reactie op het nieuws dat sommige MacBook-modellen defecten hebben, maar minstens één maatschappij weert nu zelfs MacBooks die geen enkel defect hebben.

Apple maakte in juni bekend dat "sommige oudere, 15-inch MacBook Pro's" slechte batterijen hadden die mogelijk in brand konden vliegen. De MacBooks, die tussen 2015 en 2017 op de markt kwamen, moesten terug naar de fabrikant om de batterij te laten vervangen.

Sindsdien is het aantal luchtvaartmaatschappijen dat regels heeft omtrent MacBooks flink gestegen, meldt Bloomberg. Virgin Australia pakte het het meest drastisch aan: sinds maandag laat het bedrijf geen enkele Apple-laptop meer toe in de ruimbagage. Qantas schrijft sinds woensdag voor dat een MacBook Pro alleen uitgeschakeld in de handbagage mee mag.

Niet in ruimbagage

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) die de Amerikaanse luchtvaart reguleert, besloot op 16 augustus dat MacBook Pro's niet meer welkom waren in het vliegtuig. Ook haar Europese evenknie EASA vaardigde een waarschuwing uit over de MacBooks.

Singapore Airlines en Thai Airways staan helemaal geen MacBook Pro's toe in het vliegtuig. Ook kleinere luchtvaartmaatschappijen als Thomas Cook en TUI Airways weigeren al enige tijd passagiers die op één of andere manier een Pro willen meebrengen in het vliegtuig. Bij KLM zijn ze zover bekend nog steeds toegestaan aan boord.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore