Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opladen

Garmin brengt smartwatch met zonnecel op de markt

30 augustus 2019 10:08
Beeld © Garmin

Garmin brengt een smartwatch geschikt voor meerdere sporten op de markt met een ingebouwd, transparant zonnepaneel op het display. Dat zonnepaneel verbetert de accuduur.

De Fenix 6X Pro Solar heeft een 1.4 inch-scherm gemaakt van 'power glass', dat werkt als een zonnecel. Dit zou tot drie extra dagen stroom moeten toevoegen aan de batterij.

Het horloge is vrij groot, met een diameter van 51 millimeter, en kost 950 euro. Het is daarmee meteen de duurste uit de nieuwe reeks Fenix-smartwatches van het bedrijf; de andere Fenix 6-modellen moeten het zonder zonnecel doen.

 

De Garmin 6X Pro Solar-smartwatch. De Garmin 6X Pro Solar-smartwatch.

Hardloopdoelstellingen

De andere drie edities van de Fenix 6 beschikken niet over een zonnecel. De goedkoopste versie, de 6S, is 42 millimeter in diameter en heeft een 1,2 inch display. 

Alle modellen bevatten de nieuwe PacePro-functie, die moet helpen om je hardloopdoelstellingen beter af te stemmen op je route. De functie houdt namelijk bij of je tempo gelijk ligt op het tempo dat je wil hebben. De smartwatches hebben ook een soortgelijke functie voor fietsen in heuvelachtig gebied.

De power-manager heeft een update gekregen om het makkelijker te maken je batterijduur te optimaliseren. De batterijduur wordt dan aangegeven op basis van uren en dagen.

Verder bevatten de smartwatches een hartslagmeter voor verschillende omstandigheden. Ook ondersteunen de horloges contactloos betalen.

Meer gadget-videos gezocht? Volg Bright op YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore