Tech

Facebook AI leert van mensen via Minecraft

29 augustus 2019 22:05 Aangepast: 30 augustus 2019 10:05
Beeld © Minecraft

Onderzoekers van Facebook hebben een kunstmatige intelligentie in Minecraft geplaatst, die kan leren van de opdrachten die mensen geven.

Facebook Research heeft een slimme assistent gemaakt voor in Minecraft. Het idee is dat deze kunstmatige intelligentie leert van de diverse opdrachten die spelers geven. Op termijn kan de assistent zelfs vragen of spelers willen uitleggen hoe de gegeven taken uitgevoerd moeten worden.

"In plaats van bovenmenselijke prestaties op een enkele, moeilijke taak, zijn wij geïnteresseerd in competentie rond een groot aantal meer eenvoudige taken gespecificeerd door mensen", stelt onderzoeker Arthur Szlam.

Simpele regels

Minecraft is een uitgebreide game, waarin spelers veel vrijheid krijgen. Onder andere om objecten te bouwen die bestaan uit blokken. Daarnaast ligt de nadruk op ontdekking en overleven.

Hoewel Minecraft complex is, biedt de game ook een wereld met relatief simpele regels. Dat is voor een kunstmatige intelligente een interessante plek om te leren. Een vroege versie van de assistent is nu beschikbaar. 

Worden robots slimmer dan mensen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore