Ga naar de inhoud
Abonnementen

Plex gaat films en series van streamingdiensten combineren

Plex wil zichzelf tussen de verschillende streamingdiensten plaatsen, door naast films en series ook abonnementen aan te bieden.

Met onder andere Disney+ en Apple TV+ op komst, zijn er steeds meer abonnementen nodig om alle films en series te kijken. Elke dienst heeft daarnaast een eigen app. Het bedrijf achter Plex wil daar wat aan doen, door soortgelijke diensten te combineren. 

Aanvankelijk start Plex met het aanbieden van films en series van Warner Bros. Dat vertelt het bedrijf tegenover Variety. Deze content wordt afgespeeld met advertenties.

Netflix

Vanaf 2020 wil Plex ook abonnementen voor andere streamingdiensten aanbieden, zodat gebruikers series en films van verschillende aanbieders in dezelfde app kunnen kijken. 

Exclusieve series van onder andere Netflix, Disney en Apple zullen waarschijnlijk nooit via Plex verkrijgbaar zijn. Plex ceo Keith Valory is echter ambitieus: "75 tot 85 procent van de content waar je om geeft, die krijg je in één mooie app".

Plex is nu voornamelijk een media-app om eigen videobestanden te organiseren en te streamen. Dat kan binnen een eigen netwerk, maar ook via internet. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bron: Bright