Ga naar de inhoud
Megapixels

Xiaomi kondigt telefoon met 64-megapixel camera aan

Beeld © Xiaomi

Xiaomi heeft officieel zijn eerste smartphone met 64-megapixel-camera aangekondigd. De Redmi Note 8 Pro heeft een groot 6,6 inch scherm.

Hoewel het mogelijk is om de 64-megapixel-resolutie te gebruiken in de Redmi Note 8 Pro, moet de nieuwe sensor vooral scherpere 16-megapixel-foto's te maken. De Xiaomi-smartphone voegt de pixels namelijk samen en kan zo ook in slechte lichtomstandigheden scherpe beelden produceren. Beelden van 64-megapixel willen qua details nog wel eens tegenvallen.

Xiaomi is ook van plan om een smartphone met 108-megapixel-camera uit te brengen, maar daar zijn nog weinig details over bekend. Een dag eerder kondigde de Chinese concurrent Realme ook al een smartphone met 64-megapixel-camera aan, de Realme XT.

6,6 inch scherm

De Redmi Note 8 Pro heeft een scherm van 6.55 inch met een resolutie van 1080p en in totaal vier camerasensors aan de achterkant. Naast de 64-megapixelsensor zit er een 8-megapixel-groothoeklens op naast twee 2-megapixel lenzen. De selfiecamera heeft een resolutie van 20-megapixel.

Het toestel werkt met de nieuwe Helio G90T-gamingprocessor met 6 of 8GB werkgeheugen en 64 of 128GB aan opslag. De goedkopere editie moet het doen met een Snapdragon 665-chip en verwisselt de 64-megapixel-camera voor een sensor van 48-megapixel.

Kleiner model

Het scherm van de Redmi Note 8 is iets kleiner - 6,3 inch - en ook de selfiecamera is iets meer bescheiden: een 13-megapixelsensor. Xiaomi brengt beide smartphones eerst in India op de markt, voor 9.999 roepie (125 euro) voor de gewone Note 8 en 13.999 roepie (176 euro) voor de Note 8 Pro.

Wanneer de nieuwe smartphones in Nederland te koop zijn, is nog niet bekend. Xiaomi betrad dit voorjaar officieel de Nederlandse markt en introduceerde sindsdien al meerdere toestellen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.