Made in China

Blizzard klaagt Chinees bedrijf aan om 'Warcraft-kloon'

29 augustus 2019 10:17

Warcraft-ontwikkelaar Blizzard Entertainment heeft het Chinese bedrijf Sina Games aangeklaagd. Sina Games zou belangrijke delen van de games uit de Warcraft-reeks gekopieerd hebben voor zijn smartphonegame Glorious Saga.

Polygon publiceerde de klacht die Blizzard bij de rechter indiende in zijn volledigheid. Blizzard noemt Glorious Saga daarin onverholen 'WarCraft-ripoff", en wijst op de vele fans die boze reacties achterlieten op de sociale-mediapagina's van Glorious Saga.

Glorious Saga is een 2D-actiegame die via de browser en mobiel gratis te spelen is. Volgens Blizzard heeft de maker personageontwerpen en soms zelfs volledige namen gekopieerd: zo heeft Glorious Saga personages genaamd Malfurion en Gul'dan die wel heel erg lijken op de Malfurion en Gul'dan uit Blizzards Warcraft-games.

Blizzard noemt een aantal voorbeelden van kopieergedrag van Sina Games in hun aanklacht. Blizzard noemt een aantal voorbeelden van kopieergedrag van Sina Games in hun aanklacht.

'Niet de eerste keer'

Ook bevat Glorious Saga meerdere locaties en zelfs icoonontwerpen die volgens Blizzard rechtstreeks gekopieerd zijn uit WarCraft 3, Heroes of the Storm en World of WarCraft.

In de klacht benadrukt het bedrijf dat dit niet de eerste keer is dat Sina Games klakkeloos andere games kopieert. Zo zou het bedrijf eerder spellen hebben gemaakt die personages bevatten uit Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Naruto. 

Volg Bright op YouTube voor meer video's over games, gadgets en tech.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore