Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vijf dagen accu

Fitbit onthult smartwatch met 'always on'-scherm

28 augustus 2019 17:32 Aangepast: 29 augustus 2019 09:43
Beeld © Fitbit

De nieuwe Versa 2-smartwatch van wearablemaker Fitbit heeft een scherm dat altijd aan kan blijven staan, zodat je continu de tijd in beeld ziet.

Standaard kan de nieuwe Fitbit Versa 2 vijf dagen lang gebruikt worden op een volle accu. Dat is zonder dat je het 'always on'-scherm activeert, wat betekent dat je het horloge naar je toe moet kantelen om de tijd en berichten te zien.

Schakel je de always on-optie in, dan wordt er altijd een simpel scherm met de tijd, resterende batterijduur en je bewegingsactiviteit getoond.

Daarmee heeft het horloge iets weg van de Pebble, een smartwatch die op crowdfundingsite Kickstarter records brak. Dit horloge gebruikte een e-inkscherm om continu de tijd te tonen zonder accuduur in te leveren. Fitbit kocht de makers van Pebble in 2016.

Enkele dagen 'always on'

De Fitbit Versa 2 gebruikt een LCD-scherm, maar houdt het ondanks dat "enkele dagen vol" met de always on-optie, stelt Fitbit. 

Het nieuwe Fitbit-horloge heeft nog maar één knop aan de zijkant, in plaats van de drie knoppen op de eerste Versa. De functies van de oude knoppen voer je nu uit met aanrakingen op het scherm.

In de Versa 2 zit ook een microfoon, die wordt gebruikt om slimme assistent Alexa te bedienen. Of die functie officieel in Nederland werkt is nog de vraag, want op het moment spreekt Alexa onze taal nog niet. 

Gezondheidsdata

De Fitbit Versa 2 wordt vanaf 24 september verkocht. De adviesprijs is 199,95 euro. Daarnaast hoopt Fitbit klanten te strikken voor een nieuwe abonnementsdienst met gepersonaliseerde gezondheidsdata voor tien euro per maand.

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore