Tech

Het kan (bijna): videobellen via WhatsApp

15 mei 2016 11:59 Aangepast: 31 juli 2017 12:00
Beeld © AFP

Het zat er al een tijdje aan te komen en is nu voor sommige WhatsApp-gebruikers werkelijkheid: videobellen met de berichtendienst.

WhatsApp heeft een nieuwe knop voor een videobelfunctie toegevoegd aan de laatste bètaversie van zijn Android-app. Dat duidt op de komst van de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via de app. De eerste gebruikers melden dat ze al kunnen videobellen, maar de functie werkt nog niet voor iedereen.

Audio-bellen kon al

Geruchten over de komst van de videobelfunctie in de chatdienst gingen al langer rond. Het is sinds een jaar wel mogelijk in audio te bellen met WhatsApp. Afgelopen week lanceerde WhatsApp ook zijn langverwachte desktop-app voor Windows en Mac OS X, maar die werkt niet zo goed als bij andere chatdiensten. Videobellen is sinds vorig jaar ook al mogelijk met de Messenger-app van Facebook, dat eigenaar is van WhatsApp.

Concurrenten voor Facebook op het gebied van videobellen zijn onder meer Microsofts Skype en Apple's FaceTime. Videobellen op smartphones groeit snel aan populariteit. Al 52 procent van de smartphone-gebruikers tussen 18 en 34 jaar zegt dit te doen, bleek recent uit een onderzoek in de VS.

Meer op rtlz.nl: Pas op, bedrag vakantiegeld kan tegenvallen

Kijk tech-programma Bright TV maandagavond 21:30 op RTL Z.

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore