Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Adyen breidt samenwerking met AliExpress verder uit

28 augustus 2019 11:57 Aangepast: 28 augustus 2019 12:28
Adyen gaat samenwerken met AliExpress buiten China. Beeld © Getty

Betaalbedrijf Adyen gaat betalingen aan AliExpress, de webwinkel van de Chinese internetgigant Alibaba, vergemakkelijken. Het gaat om samenwerking buiten China.

Adyen gaat de betalingen faciliteren buiten China voor webwinkels AliExpress, Taobao, Tmall en Alibaba.com. Daarmee wordt een bestaande samenwerking uitgebreid. 

In mei maakten Adyen, AliExpress en het Zweedse Klarna al bekend samen te weken op het gebied van betalen. Daarbij ging het alleen om betalingen van klanten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omzet en winst Adyen stijgen fors, maar aandeel gaat onderuit

Geen details

Een woordvoerder van Adyen wil niet zeggen hoeveel omzet er vanwege de samenwerking wordt verwacht. Ook wil hij niet zeggen of Adyen alle betalingen van AliExpress buiten China gaat afhandelen. Wel geeft hij aan dat ondernemingen als Alibaba voor het afhandelen van betalingen doorgaans niet met slechts één speler in zee gaan.

Adyen is een betaalplatform dat elektronische betalingen mogelijk maakt. Het heeft onder meer Facebook, Spotify, Netflix, De Bijenkorf en Coolblue als klanten. 

Daarbij maakt het niet uit of je met creditcard betaalt, via iDeal of PayPal en of dat in een stenen winkel is of in een webshop. Klanten van Adyen, zoals Netflix of de Bijenkorf, hebben daardoor maar met één speler (Adyen) te maken in plaats van met verschillende, zoals Mastercard en de banken. 

Alipay is eigendom van Ant Financial, de fintechdienst van Alibaba. Alipay is de Chinese tegenhanger en veel grotere variant van PayPal, uit de VS. Het bedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste fintechbedrijven ter wereld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AliExpress opent eerste fysieke winkel in Europa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore