Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Schneider Electric

Alle lichten in huis bedienen met slechts één app

10 september 2019 09:44 Aangepast: 10 september 2019 18:58

Het is steeds makkelijker om je huis smart te maken. Met deze op bluetooth gebaseerde dimmerkit kun je meteen aan de slag.

Onze huisverlichting bestaat in toenemende mate uit dimbare ledlampen. Dat bespaart energie, creëert sfeer én veiligheid en de mogelijkheid om je verlichting op afstand te bedienen. De dimmerkit van Schneider Electric helpt daarbij.

De Dimmerkit is eenvoudig te installeren en uit te breiden en werkt samen met de Wiser Room app voor iOS en Android. Zo kun je eenvoudig de verlichting schakelen, dimmen en programmeren met je smartphone. Daarnaast blijft het mogelijk om met de bestaande lichtknop lokaal te schakelen en te dimmen. Allemaal volledig weggewerkt in de muur, waarbij je bestaande verlichting gewoon blijft functioneren.

Eenvoudig installeren

De Dimmerkit van Schneider Electric bestaat uit vier onderdelen. De starterkit bevat een universele sokkel om te dimmen, een bluetooth-module en een afdekraam en tastdimmer uitgevoerd in Polarwit. De Wiser Room App waarmee je de dimmer bedient is gratis te downloaden in de app-store. Zelfs met een paar linkerhanden lukt het prima om de slimme lichtknop in een minuut of tien te installeren.

Met de Wiser Room app van Schneider Electric koppel je alle slimme lichtknoppen voor een centrale aansturing. Hiervoor gebruikt het systeem bluetooth in plaats van wifi als connectie. Het voordeel van bluetooth is dat het onmogelijk van buitenaf gehackt kan worden. Het risico dat onwelwillende types je netwerk binnendringen is zo minimaal. Ook blijft het systeem gewoon functioneren als de wifi uitvalt. Het systeem is dus stabieler en veiliger.

Automatisch dimmen

De Wiser Room app biedt daarnaast tal van mogelijkheden om de verlichting in huis te programmeren met je telefoon. Zo kan de verlichting in de kinderkamer op een bepaald tijdstip uitgaan. Of de lampen in de huiskamer kunnen juist inschakelen zodra de familie arriveert, of dimmen als de film begint. Deze ‘scenes’ kun je eenvoudig aanmaken.

De D-Life bluetooth led-dimmer van Schneider Electric werkt bij veel verschillende lampen zoals dimbare ledlampen, gloeilampen, 230V halogeenlampen en laagspanning halogeenlampen (voor een overzicht kijk je hier).

Wie vervolgens het hele huis van dimmers wil voorzien, kan het systeem eenvoudig uitbreiden. Wat erg handig is, is dat de routines voor verlichting in de app makkelijk door te kopiëren zijn. Wil je dat de verlichting in huis op een bepaald moment in- of uitschakelt, bijvoorbeeld gelijk aan de zonsopgang en -ondergang, dan is dat eenvoudig door te voeren in andere kamers.

Compleet systeem

Omdat de dimmerkit gebaseerd is op het aan- en uitschakelen van elektrische apparatuur, kun je deze -op termijn- ook toepassen op andere systemen. Denk bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van de jaloezieën in huis. Zo ontstaat een compleet domotisch systeem dat van een gewoon huis, een slim huis maakt.

Ook beginnen met slimme verlichting? Hier vind je de complete dimmerkit waarmee je direct van start kunt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore