Ga naar de inhoud
Vrijwel alles bekend

6 vragen over Disney+: dit moet je weten over de videodienst

Beeld © Disney

Nederland hoort bij de eerste drie landen waar Disney+ beschikbaar zal zijn. Op 12 november zie je alle Star Wars-films en Disney-klassiekers op de streamingdienst. Dit zijn de belangrijkste vragen over de nieuwe Netflix-concurrent.

In tegenstelling tot de Netflix-concurrent van Apple, Apple TV+, is een kleine drie maanden voor de lancering wel al bijna alles duidelijk over de streamingdienst van Disney, Disney+. Verwacht een hoop nieuwe series, aantrekkelijke voorwaarden en een zacht prijsje.

Wanneer komt het en hoeveel kost het?

Disney+ is vanaf dinsdag 12 november 2019 te gebruiken in Canada, de Verenigde Staten én Nederland. Disney heeft Nederland gekozen als Europees testland; de andere Europese landen moeten voorlopig nog wachten.

De abonneeprijs is 6,99 euro per maand en de eerste maand is gratis. Tijdens deze proefmaand kan er kosteloos worden geannuleerd. Een jaarabonnement kost 69,99 euro.

Kan ik het abonnement delen?

Disney heeft aangegeven dat er met één account op vier verschillende apparaten tegelijkertijd gestreamd kan worden, dus het is sowieso mogelijk om een account binnen het gezin te delen. Een gebruiker kan maximaal 7 verschillende profielen aanmaken.

Disney is van plan om het delen van accounts streng aan te pakken.  

Welke bestaande series en films kan ik zien?

Je hoeft je niet te vervelen met een abonnement op Disney+. Eerder zei het bedrijf al dat alle populaire Disney-films op het platform gaan komen. Daarvoor haalt het dus ook alle Marvel- en Star Wars-films van Netflix af. Ook de Pixar-films zoals Toy Story komen op Disney+. Verder komen er ook documentaires van National Geographic op.

Ook is bekend dat alle dertig seizoenen van de The Simpsons online komen. Verder heeft het 21st Century Fox overgenomen, dus verwacht ook de klassiekers The Sound of Music, The Princess Bride en Malcolm in the Middle.

Welke nieuwe series kan ik gaan zien?

Verschillende figuren uit het Marvel-universum krijgen hun eigen serie, zoals Ms. Marvel en She Hulk. Verder verschijnt er de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian en krijgt Star Wars-karakter Obi-Wan Kenobi (gespeeld door acteur Ewan McGregor) een eigen serie. Ook voor The Muppets is een nieuw seizoen in de maak.

Dat is nog lang niet alles: Disney belooft in het eerste jaar 'meer dan 25 originele series en 10 originele films, documentaires en specials'.

Op welke apparaten kan ik Disney+ zien?

Bij lancering wil Disney direct op vrijwel alle belangrijke apparaten te zien zijn. Het belooft bij lancering ondersteuning voor webbrowsers op computers, Chromecast, Android-smartphones en -tablets, iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch), Apple TV, Android TV, PlayStation 4, Xbox One en Roku en Roku TV.

Op ondersteuning voor de slimme tv's van Samsung of LG lijkt het in eerste instantie nog wachten.

In welke beeldkwaliteit zijn de series te zien?

Alle films en series die in 4K opgenomen zijn, zullen in 4K beschikbaar worden op het platform. Hier hoeft ook niet extra voor betaald te worden, terwijl Netflix alleen 4K-content aanbiedt bij zijn duurste abonnement. 

Vrijwel alle nieuwe series zullen in 4K op Disney+ komen te staan.

Luister over de strijd tussen de videodiensten ook de nieuwe Bright-podcast

Dit
Lees ook
Dit zijn de grootse plannen voor Disney+
Netflix,
Lees ook
Netflix, Disney en Apple kunnen nog niet tippen aan tv-abonnement

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal