Elektrische auto's

'Nieuw materiaal laadt elektrische auto in 6 minuten op'

26 augustus 2019 13:22
Beeld © Getty Images

Een spin-off van de Universiteit van Cambridge werkt aan een batterijtechnologie waarmee telefoons en elektrische auto's veel sneller zouden zijn op te laden.

Voormalig studenten van de prestigieuze Universiteit van Cambridge zijn een batterijtechnologiebedrijf begonnen die volgens hen een baanbrekende innovatie op de markt gaat brengen. Echion Technologies wil namelijk de stof grafiet in batterijen vervangen door een andere stof. Dr. Jean De La Verpilliere wil alleen nog niet zeggen om welke stof het gaat.

Wel is hij al sinds 2017 bezig met deze vervanger van grafiet en heeft hij al twee investeerdersrondes afgerond. Volgens De La Verpilliere wordt het door middel van deze stof mogelijk 'om binnen 6 minuten op te laden, in plaats van 45 minuten', zo zegt hij tegen de krant Cambridge Independent. Het maakt verder niet uit of deze batterij in een smartphone of in een elektrische auto zit. Bijkomend voordeel: de stof zorgt ervoor dat de batterij niet brandgevaarlijk is.

Te lage productie

Op dit moment kan het bedrijf één kilo van het geheimzinnige spul maken per dag, genoeg voor één elektrische auto. Nu werkt het bedrijf aan methodes om sneller te produceren. Het bedrijf wil in 2020 een commercieel product op de markt brengen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van