Marktonderzoek

'Consument vervangt smartphone pas na 33 maanden'

23 augustus 2019 17:27 Aangepast: 23 augustus 2019 22:18
Beeld © Bright

De gemiddelde tijd tussen smartphone-aankopen is verder toegenomen. Het duurt nu gemiddeld 33 maanden voordat een Amerikaanse consument een nieuwe smartphone koopt.

Dat komt deels door de baby boomer-generatie, die inmiddels drie jaar of langer wacht voordat ze een smartphone vervangen. De gemiddelde iPhone is volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics 18 maanden in gebruik, de gemiddelde Samsung-telefoon zo'n 16 en een halve maand.

Slechts een derde van de Amerikaanse consumenten vindt het belangrijk dat hun smartphone bijzondere extra's heeft. De groep die meer dan duizend dollar uitgeeft aan een smartphone is dan ook bijzonder klein: 7 procent.

Loyaal aan Apple en Samsung

Gebruikers van Apple- en Samsung-telefoons zijn het meest loyaal. Zo'n 70 procent is van plan om bij 'hun' merk te blijven, terwijl dat percentage bij fabrikanten als Motorola of LG onder de 50 procent ligt.

De iPhone is het meest populair onder 18- tot 24-jarigen: Apple heeft in die groep 40 procent meer marktaandeel dan Samsung. Samsung-telefoons worden dan weer meer gekocht door de groep veertigers en vroege vijftigers.

Strategy Analytics ondervroeg voor dit onderzoek een representatieve groep van 2.500 smartphone-eigenaren in de Verenigde Staten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe iPhones laden AirPods op via achterkant'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Datum presentatie nieuwe iPhones gelekt in code van iOS'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van