Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Darkweb

Hacker moet virtueel geld terugbetalen

23 augustus 2019 14:44 Aangepast: 23 augustus 2019 15:19
Beeld © iStock

Een 27-jarige Britse cybercrimineel moet omgerekend ruim een miljoen euro terugbetalen aan zijn gedupeerden. Het gaat om cryptomunten, die Grant West had verdiend met zijn acties.

De cryptomunten zijn in beslag genomen en worden verkocht, meldt de politie van Londen. Het gaat onder meer om 82 bitcoins, die West in bezit had dankzij criminele activiteiten. 

Aanvallen op Uber, Just Eat en T-Mobile

West noemde zichzelf online Courvoisier. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor cyberaanvallen op meer dan honderd bedrijven, waaronder taxi-app Uber, provider T-Mobile, supermarktketens Sainsbury's en Asda, wedkantoren Ladbrokes en Coral, maaltijdbezorgdienst Just Eat en aanbiedingenplatform Groupon.

Dark web

Hij brak via phishing in op hun computersystemen en kreeg de financiële gegevens van miljoenen klanten van de bedrijven in handen. Die verkocht hij op het dark web, het afgeschermde deel van het internet.

Hij verkocht ook cannabis en handleidingen voor cyberaanvallen. Daarnaast gebruikte hij de gestolen creditcardgegevens voor zijn eigen aankopen en vakanties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore