Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Android

Huawei houdt vast aan Android voor smartphones

22 augustus 2019 15:43 Aangepast: 22 augustus 2019 15:43

Het Chinese techbedrijf Huawei zegt voorlopig niet van plan te zijn om over te stappen van Android naar zijn eigen besturingssysteem Harmony OS, althans niet voor zijn smartphones.

"We willen één standaard houden", zei vice-president Vincent Yang woensdagavond op een media-event in New York. Huawei houdt het onlangs aangekondigde HarmonyOS achter de hand als back-up, mocht het bedrijf de toegang tot essentiële delen van Android ontzegd worden.

Verder wil het bedrijf HarmonyOS gaan inzetten voor andere zaken als auto's en smartwatches. Ook zou Huawei binnenkort een televisie willen aankondigen die gebruik maakt van Harmony.

Sancties dreigen nog voor Huawei

Officieel hebben de Verenigde Staten verregaande sancties opgelegd aan het Chinese techbedrijf. Huawei kwam in mei op de zwarte lijst te staan en mocht daarom geen inkopen meer doen bij Amerikaanse bedrijven.

De Amerikaanse overheid besloot in diezelfde maand echter om Huawei drie maanden uitstel te geven, in ieder geval betreffende technologie die het bedrijf nodig heeft om bestaande mobiele netwerken in werking te houden. Eerder deze week maakten de VS bekend dat daar nog eens drie maanden bijkomen.

Dat betekent dat Huawei voorlopig nog vol gebruik kan maken van Android. Mochten de volledige sancties van kracht worden, dan kan het bedrijf geen software-updates meer ontvangen van Google en kan het uiteindelijk Android niet meer inzetten op nieuwe smartphones.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google laat toetjes varen: nieuwe Android heet Android 10

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore