Gerucht

'Nieuwe iPhones laden AirPods op via achterkant'

22 augustus 2019 14:49 Aangepast: 22 augustus 2019 14:50
Beeld © ANP

De nieuwe iPhones zouden sterk verbeterde cameratechnologie bevatten. Ook zouden de iPhones de AirPods-oordoppen kunnen opladen door ze op de achterkant te leggen.

Bronnen van het doorgaans betrouwbare Bloomberg zeggen dat Apple 'ergens volgende maand' drie nieuwe iPhones zal aankondigen, waaronder Pro-versies van de iPhone XS en iPhone XS Max en een opvolger van de iPhone XR. 

Het opladen van de AirPods, Apples draadloze oordoppen, kan straks ook via de nieuwe iPhones. Dat doe je door het doosje met de AirPods tegen de achterkant van de telefoon te houden, vergelijkbaar met een soortgelijke functie voor Samsungs Galaxy S10-smartphone.

Meer verbeteringen

Daarnaast meldt Bloomberg kleinere verbeteringen op het gebied van waterbestendigheid en gezichtsherkenning. De nieuwe iPhones krijgen een sterkere A13-processor en wat kleine technische verbeteringen die onder andere het gebruik van augmented reality gemakkelijker moeten maken.

Apple zou van plan zijn deze verbeteringen ook door te zetten in nieuwe versies van de iPad Pro en de iPad. 

Verbeterde cameratechniek

De nieuwe smartphones bevatten drie camerasensoren achterop, waaronder een nieuwe ultra-groothoekcamera. De iPhones zijn voorzien van speciale software die beelden van alle sensoren kan samenvoegen en eventueel corrigeert, bijvoorbeeld wanneer iemand op één van de opnamen buiten beeld valt. De opvolger van de iPhone XR krijgt een extra camera voor het zoomen achterop, wat de beeldkwaliteit bij het inzoomen moet verbeteren.

Ook de videofunctie is volgens Bloomberg softwarematig sterk verbeterd. Daar komt een optie bij om het beeld al tijdens de opnamen aan te passen, om bijvoorbeeld de kleuren bij te stellen of effecten toe te voegen.

Bloomberg bevestigt hiermee eerdere berichtgeving van 9to5Mac. In juli maakte die site bekend dat er vermoedelijk twee nieuwe iPhones met oled-schermen en één nieuwe iPhone met een lcd-scherm op de markt zou komen, beide voorzien van verbeterde cameratechniek.

Nieuwe AirPods en HomePod

Apple werkt aan een nieuwe versie van zijn AirPods. Het zou gaan om wat duurdere oortjes die beter waterbestendig zijn en voorzien zijn van ruisonderdrukking.

Ook thuisspeaker HomePod krijgt een opvolger. Het zal vermoedelijk een goedkopere editie zijn, die slechts uit twee loudspeakers bestaat. De oorspronkelijke HomePod heeft er zeven. De HomePod is momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van