Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Gratis streamen

Spotify verlengt gratis proefperiode naar 3 maanden

22 augustus 2019 14:06 Aangepast: 22 augustus 2019 14:14
Een Spotify-evenement in New York. Beeld © Getty Images

Gebruikers die er over nadenken om Spotify Premium te nemen, kunnen het abonnement voortaan niet één maar drie maanden gratis proberen.

Het gaat om een permanente verandering, schrijft Spotify. Na de proefperiode kost het Premium-abonnement 9,99 euro per maand.

Spotify is van plan om de verlenging in de komende maanden ook uit te rollen naar Premium Duo en Premium Family-pakketten. Duo en Family zijn abonnementen waar meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken.

De nieuwe proefperiode geldt alleen voor mensen die niet eerder Premium op proef hebben geprobeerd, schrijft Spotify. 

Conflict met Apple

Spotify is op dit moment betrokken bij een conflict met Apple over mogelijk oneerlijke praktijken in de App Store. Apple zou onder meer teveel commissie opeisen bij elk verkocht Premium-abonnement. Spotify diende een klacht tegen Apple in bij de Europese Commissie.

Spotify-CEO Daniel Ek schreef in maart dit jaar een brandbrief, waarin hij er onder andere op wijst dat de prijzen voor een abonnement op Spotify veel hoger zouden moeten zijn als de commissie wordt meegerekend. Dat zou het lastig maken voor het bedrijf om nog met Apple Music te concurreren. Het bedrijf verkoopt daarom al enige tijd geen abonnementen meer via iOS.

Met de verlenging is de proefperiode van Spotify Premium nu even lang als die van Apple Music. 

Spotify is de grootste

Spotify is momenteel de populairste muziekdienst ter wereld, met 232 miljoen actieve gebruikers, waarvan 109 miljoen betalen voor een Premium-abonnement. Apple Music heeft meer dan 60 miljoen abonnees.

Miniatuurvoorbeeld
Boze muzikanten

Muzikanten boos op Spotify om 'misplaatste' slogan

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore