Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zorg goed voor je kaart

Apple: bewaar onze creditcard niet in leren portemonnee

22 augustus 2019 14:27 Aangepast: 22 augustus 2019 14:52
Beeld © Apple

Amerikaanse consumenten die de nieuwe Apple Card hebben gekocht, kunnen deze het beste niet in een leren portemonnee bewaren. Of in de buurt van andere creditcards. Of in de buurt van sleutels, geld, of "andere schurende objecten".

De support-pagina van de Apple Card blijkt een waslijst aan adviezen te bevatten voor nieuwe Apple Card-eigenaren. De afwerking van de titanium kaart bestaat uit kwetsbaar materiaal dat vatbaar is voor krassen.

Apple raadt aan om de kaart alleen met een doekje van microfiber schoon te maken, het liefst met een beetje isopropyl-schoonmaakalcohol. Andere schoonmaakmiddelen zijn uit den boze.

De kaart moet in een "zachte portemonnee of zak" worden geplaatst die niet van leer of denim is. Die stoffen zouden namelijk voor een verkleuring van het witte kaartje kunnen zorgen. 

Fysieke kaart voor Apple Pay

De Apple Card werd in april dit jaar aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Het is in principe een digitale betaalmethode, verbonden aan Apple Pay, Apples betaalsysteem voor de iPhone en de Apple Watch. 

Gebruikers van de Apple Card krijgen 2 procent van elke betaling teruggestort op hun rekening, of 3 procent als de aankoop in een Apple-winkel plaatsvindt. 

Naast de digitale kaart is er ook een fysieke Apple Card. Deze kaart bevat geen nummers, cvc-code of handtekening: het lijkt vooral een statussymbool. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe iPhones laden AirPods op via achterkant'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore