4G in huis

Rechter: klant mag simkaart Tele2 in router gebruiken

22 augustus 2019 11:33 Aangepast: 22 augustus 2019 11:35

Tele2 heeft een rechtszaak verloren tegen een abonnee die zijn 4G-simkaart in een router gebruikte voor het maken van een wifi-hotspot. Volgens Tele2 mocht de simkaart alleen in een smartphone worden gestopt.

De man sloot in 2017 een 4G sim only-abonnement af bij Tele2. De simkaart die hij daarvoor ontving, stopte hij in een Aircard-router en maakte hiervan een 4G-hotspot voor andere apparaten in huis.

Tele2 merkte in januari 2018 dat de man de simkaart in een router gebruikte, en waarschuwde hem dat hij daarmee moest stoppen. De man weigerde dat te doen, dus sloot het bedrijf zijn abonnement vroegtijdig af en legde hem een boete op. Die betaalde hij niet.

Daarop stapte Tele2 naar de rechter. Het bedrijf eiste een schadevergoeding van 228,54 euro: de helft van de termijnen die de man had moeten betalen als zijn abonnement niet was afgesloten, plus 40 euro aanmaningskosten. 

Rechter geeft Tele2 geen gelijk

De rechter vond in de algemene voorwaarden van het abonnement echter geen melding dat de simkaart níet in een router gebruikt mocht worden. "De brief van Tele2 van 9 januari 2018 kan die rechten en plichten niet achteraf veranderen", schrijft de kantonrechter.

De rechter wees de zaak daarom van de hand. Daarnaast moet Tele2 nu honderd euro aan proceskosten betalen omdat de man meerdere malen voor de rechter heeft moeten staan.

Een woordvoerder van Tele2 kon nog niet zeggen of het bedrijf in beroep gaat.

Kan je vaste internet eruit nu er 4G voor Thuis is?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Honderdduizenden e-mailaccounts Tele2 eenvoudig te hacken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore