Budget-smartspeaker

'Google komt met nieuwe goedkope slimme speaker'

22 augustus 2019 10:23 Aangepast: 22 augustus 2019 11:58
Beeld © Google

Google werkt aan een nieuwe, goedkope speaker, die een betere audiokwaliteit dan de voorganger Google Home Mini zou krijgen.

Dat schrijft althans 9to5Google, een doorgaans betrouwbare bron voor Google-geruchten. De nieuwe smartspeaker, genaamd Nest Mini, zou ook een 3,5mm-koptelefoonaansluiting hebben, maar het is nog niet duidelijk of die wordt gebruikt in- of output van audio.

De Mini zou aan de muur te hangen zijn en beschikking krijgen over een bewegingssensor. Die sensor zorgt er in ieder geval voor dat gebruikers het volume van de speaker te zien krijgen als ze dichtbij zijn.

Google Home wordt Google Nest

Google produceerde eerder smart home-producten onder de merknaam 'Google Home'. Sinds de fusie van de twee hardware-divisies van Google, gaat de lijn verder onder de Google Nest-naam. Alle Nest-producten zijn voorzien van de Google Assistent.

De oorspronkelijke mini-speaker Google Home Mini is het goedkoopste product uit de lijn, maar Google verkoopt daarnaast ook smarthome-schermen Hub en Hub Max. 9to5Google verwacht dat de smartspeaker in de Verenigde Staten weer zo'n 49 dollar gaat kosten, gelijk aan zijn voorganger. In Nederland kost een Home Mini momenteel tussen de 50 en 60 euro.

Het is nog niet bekend wanneer de speaker daadwerkelijk wordt aangekondigd, en wanneer deze in Nederland te verkrijgen is. Verwacht wordt dat er meer bekend wordt tijdens een Google-presentatie over nieuwe hardware later dit jaar. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Luister ook naar de Bright Update via Google Assistent.

Miniatuurvoorbeeld
Via Google Assistent

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van