Skype

Beldienst SkypeOut alsnog geregistreerd bij ACM

21 augustus 2019 10:27 Aangepast: 21 augustus 2019 10:35

SkypeOut, waarmee je met een computer naar vaste lijnen en mobiele nummers kunt bellen, is een openbare communicatiedienst. Microsoft-dochterbedrijf Skype heeft SkypeOut nu geregistreerd bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Dat meldde de toezichthouder woensdag. SkypeOut weigerde eerder om zich te registreren bij de ACM. Maar een uitspraak door het Europese Hof van Justitie in een soortgelijke zaak in België bracht verandering in het standpunt.

Met een registratie komen bepaalde rechten en plichten volgens de Telecommunicatiewet. Zo moeten aanbieders van telecomdiensten zich houden aan regels voor onder meer veilig gebruik, privacybescherming, frequentiebeleid en eerlijke concurrentie.

Voor SkypeOut is geen abonnement nodig. De gebruiker moet vooraf een bepaald tegoed kopen, daarna werkt dit tegoed als een soort prepaid-telefoonkaart. Eerder legde de ACM al een last onder dwangsom op aan Skype, omdat het bedrijf registratie weigerde. Deze werd opgeschort in afwachting van de uitspraak van het Hof en komt nu te vervallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft-medewerkers luisteren mee met Cortana en Skype

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Skype laat je telefoonscherm delen bij videogesprek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore