Inside Bill's Brain

Netflix duikt in het brein van Bill Gates met nieuwe docuserie

20 augustus 2019 22:26 Aangepast: 21 augustus 2019 08:55
Beeld © Netflix

Met Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates duikt Netflix in het brein van Bill Gates, via interviews met de mensen om hem heen.

Netflix komt met een korte documentaireserie over Bill Gates. In Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates wordt onderzocht hoe Gates nadenkt over grote wereldproblemen. 

Dat gebeurt onder andere door interviews met Bill en zijn vrouw Melinda Gates, maar ook gesprekken met vrienden, familie en zakenpartners. 

Bill Gates is bekend als de oprichter van Microsoft. Inmiddels werkt hij echter voornamelijk aan de Bill & Melinda Gates Foundation. Deze stichting zet zich onder andere in om wereldwijd gezondheidszorg te verbeteren en armoede te bestrijden.

Betrokken

"Het lijkt wellicht niet intuïtief om deze documentaire te maken terwijl we nog bezig zijn met het oplossen van deze bijzonder moeilijke problemen", stelt Gates tegenover Entertainment Weekly. "Maar ik hoop dat er meer mensen zijn die betrokken raken en helpen om de problemen op te lossen."

De documentaireserie wordt geregisseerd door Davis Guggenheim (An Inconvenient Truth). De drie afleveringen van Inside Bill's Brain zijn vanaf 20 september op Netflix te zien.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van