Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Getest: IKEA's slimme rolgordijnen, lopen ze op rolletjes?

23 augustus 2019 15:08 Aangepast: 23 augustus 2019 19:31
Bright testte de slimme rolgordijnen van Ikea Beeld © Bright

IKEA brengt weer een product voor smart homes naar de massa. De nieuwe slimme rolgordijnen zijn handig en redelijk makkelijk te installeren. Je kan ze met spraakcommando's bedienen. Maar zijn ze niet te duur?

Er is bijna niet aan te komen: de slimme rolgordijnen van Ikea zijn zeer gewild. De Fyrtur-gordijnen raakten vrijwel direct uitverkocht nadat ze vorige week voor het eerst in de schappen lagen. Ikea heeft een speciale pagina geopend om de beschikbaarheid te checken.

Bright kreeg als een van de eerste de gordijnen opgestuurd om ze te testen. Bekijk onze review:

Twee varianten

De slimme IKEA-gordijnen zijn er in twee varianten: de lichtdoorlatende Kadrilj, vanaf 99,95 euro en de verduisterende Fyrtur, vanaf 119 euro. Ze komen in verschillende maten, tussen 60 cm en 140 cm breed.

In principe zijn de gordijnen niet in te korten, al is een thuisklusser er toch in geslaagd. Wel heb je er behoorlijk wat gereedschap voor nodig en vervalt de garantie.

Werkt met accu

De gordijnen werken met een bijgeleverde accu, die bij normaal gebruik 4 tot 6 maanden mee moet gaan op een keer opladen. Dat heeft als voordeel dat je geen nieuwe stroomkabels hoeft neer te leggen. 

De oplader, afstandsbediening en de signaalversterker worden meegeleverd, de benodigde Verbindingshub moet wel los worden aangeschaft à 32,95 euro.

Meer slimme producten op komst

IKEA gaf deze week aan flink te willen investeren in producten met een internetconnectie voor in huis. Het bedrijf richt zelfs een speciale bedrijfstak op genaamd Home Smart.

In het najaar krijgt de app een update waarmee de nieuwe slimme speaker (in samenwerking met Sonos) ook aan de rolgordijnen is te koppelen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Maak kans op de IKEA Sonos-speakers:

Reageer op de prijsvraag op de Instagram van Bright of Brights Facebook-pagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore