Alleen voor slimme tv's

Netflix gaat tonen wat je binnenkort kan kijken

20 augustus 2019 14:46 Aangepast: 20 augustus 2019 15:00
Beeld © Netflix

Netflix voegt aan zijn app voor smart tv's een handig nieuw onderdeel toe. In 'Latest' zie je welke series en films nieuw zijn en welke eraan komen.

Netflix probeert abonnees die niet weten wat ze moeten kijken wat meer te helpen door het enorme aanbod. Het is niet altijd even makkelijk om te zien wat er zojuist toegevoegd is aan het platform, maar voor tv-eigenaren met de Netflix-app wordt het wat toegankelijker, zo legt product innovation Cameron Johnson van Netflix uit aan Variety.

Volgens Johnson moet men het nieuwe tabblad zien als de reeks trailers voordat de bioscoopfilm begint. "Mensen houden van die ervaring", zegt Johnson. Op dit moment is het tabblad alleen voor slimme tv's en gameconsoles beschikbaar, al heeft Android een ietwat vergelijkbaar 'Coming soon'-tabblad. Deze opties worden ook voor Apple-systeem iOS getest.

Notificatie

Netflix-gebruikers kunnen series die net uit zijn direct kijken en series die aankomende week worden toegevoegd aanvinken. Netflix zal dan een notificatie sturen als de serie online staan.

Het tabblad ververst zich meerdere keren per dag en past zich aan aan het kijkprofiel van de gebruiker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore