Elektrische auto's

Elektrische Porsche Taycan heeft Apple Music ingebouwd

20 augustus 2019 10:24
Beeld © Porsche

De nieuwe elektrische sportauto Porsche Taycan kan muziek via Apple Music afspelen, direct vanuit het entertainmentsysteem. Het is de eerste auto waarmee de Apple-muziekdienst zonder het CarPlay-systeem is te gebruiken.

De samenwerking tussen Apple en Porsche is altijd al hecht geweest. Zo was Porsche het eerste automerk dat Apple CarPlay ondersteunde in 2015. Nu is het weer Porsche dat een Apple-primeur in de auto heeft.

Voor eigenaren van de aanstaande Porsche Taycan wordt het mogelijk om Apple Music te luisteren, direct vanuit het entertainmentsysteem, schrijft Techcrunch. Er komt dus een speciale app op de tablet en er hoeft dus niet te worden overgeschakeld naar CarPlay of muziek via bluetooth worden afgespeeld. Inloggen gaat eenmalig door een Apple ID aan de Porsche ID te koppelen.

Wachten tot september

De nieuwe Porsche Taycan wordt begin september officieel gepresenteerd. Volgens de automaker zijn er al 20.000 potentiële kopers die allemaal 2500 euro hebben betaald om als eerste de auto te kunnen kopen. Wanneer je de auto op straat kan tegenkomen, is nog niet bekend.

De prijs van de Taycan ligt tussen SUV Cayenne (74.800 euro) en Panamera coupé (97.800 euro) in. Daar krijg je wel drie jaar lang gratis internet voor in de auto bij en, met deze samenwerking, ook zes maanden gratis Apple Music.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer video's over elektrische auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van