Ga naar de inhoud
Ook naar Nederland

'Apple TV+ start in november en kost 10 dollar per maand'

Beeld © Apple

De Netflix-concurrent Apple TV+ zou in november van start gaan en zou een abonnementsprijs krijgen van 9,99 dollar per maand.

Persbureau Bloomberg heeft nieuws naar buiten gebracht over de introductie van de videodienst Apple TV+. Volgens Bloomberg lanceert Apple in november de Netflix-concurrent Apple TV+, voor een prijs van vermoedelijk 9,99 dollar per maand. Dat is een dollar duurder dan het goedkoopste abonnement van Netflix.

Bronnen hebben aan Bloomberg laten weten dat Apple begint met een klein aanbod aan shows, om daarna het aanbod in een paar maanden flink te vergroten. De eerste maand mag iedereen de dienst gratis proberen.

6 miljard dollar investering

Volgens zakelijke krant FT.com heeft Apple 5 miljard dollar extra opzij gezet voor het maken van originele content. Dat komt bovenop de 1 miljard dollar die het al gereserveerd had. Bronnen melden aan de krant dat alleen de serie The Morning Show al honderden miljoenen dollar kost, met sterren als Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell.

Volgens mensen betrokken bij de dienst is de prijs per aflevering zelfs hoger dan Game of Thrones, waarbij 15 miljoen dollar werd uitgeven per aflevering in het laatste seizoen.

150 landen

Apple zou de dienst direct in 150 landen lanceren. De kans is zeer groot dat Nederland er dan ook bij zit.

Binge-watchen wordt iets lastiger bij Apple TV+, aangezien Apple de eerste drie afleveringen van een serie tegelijkertijd online zet, om daarna wekelijks een nieuwe aflevering toe te voegen.

Disney+

De andere concurrent Disney+ komt ook in november op de markt, namelijk vanaf 12 november. Deze dienst begint in de Verenigde Staten, Canada en Nederland voor een maandelijks bedrag van 6,99 dollar en 6,99 euro. Daarmee is de dienst de goedkoopste van alle grote aanbieders.

Naast de videodienst introduceert Apple ook een nieuw game-abonnement, Apple Arcade. De prijs van Apple Arcade wordt waarschijnlijk 4,99 dollar.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's