Tech

WeTransfer krijgt grote investering van 35 miljoen euro

20 augustus 2019 08:59 Aangepast: 20 augustus 2019 11:00
WeTransfer-ceo Gordon Willoughby

Bestandendeeldienst WeTransfer heeft een grote investering ontvangen vanuit investeringsbedrijven HPE Growth en Highland Europe. Met de 35 miljoen euro moet het bedrijf verder groeien internationaal.

Een groot deel van de serie B-investering komt van Highland Europe, die eerder al geld in het bedrijf stak. Vier jaar geleden ontving WeTransfer 22 miljoen euro van Highland Europe.

De huidige ceo, Gordon Willoughby, is in zijn nopjes over de investering, die zijn bedrijf moet helpen groeien. Het bedrijf is al enige tijd aan het verbreden en biedt niet meer alleen het transferplatform aan. Vorig jaar nam WeTransfer de apps Paper en Paste over, waarmee gebruikers presentaties en schetsen kunnen maken.

"Sinds het overnemen van Paper en Paste hebben we snelle groei gezien in het gebruik van onze tools wereldwijd", zegt hij in een persverklaring. "HPE ziet onze waarde en wil ons helpen om snel te groeien."

Beursgang

Willoughby stelde vorig jaar nog een beursgang te overwegen voor zijn bedrijf, om geld op te halen voor verdere groei. Dat is op dit moment niet meer aan de orde, stelt een persvoorlichter, althans niet voor de korte termijn.

Naar eigen zeggen heeft WeTransfer momenteel 50 miljoen maandelijkse gebruikers.

Exit Nalden

De investering betekent het einde van de rol van Nalden (echte naam Ronald Hans), die het bedrijf in 2009 oprichtte. Hij is momenteel bezig met het ontwikkelen van een app voor ouders, Adelee.

Nalden wordt in de raad van commissarissen vervangen door Jonne de Leeuw van HPE. In de rvc zit nog wel mede-oprichter Bas Beerens, die 2,5 jaar geleden stopte als ceo.

HPE zit naast WeTransfer ook in het Nederlandse bedrijf Tiqets.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van