Game-strijd

Sony neemt game-maker Insomniac Games over

19 augustus 2019 23:06 Aangepast: 19 augustus 2019 23:31

Sony neemt de grote game-ontwikkelaar Insomniac Games over. Dat bedrijf is onder meer de maker van de Spider-Man-game.

Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt. Sony is er alles aan gelegen concurrerend te blijven. Om die reden richt het bedrijf zich op ontwikkelaars.

Insomniac heeft voorheen verschillende games in opdracht van Sony gemaakt, waaronder Ratchet & Clank, een sciencefiction schietgame, en de Resistance-schietspellen. De Spider-Man-game is al meer dan 13,2 miljoen keer over de toonbank gegaan. Eerder werkte Insomniac ook samen met Microsoft voor de game Sunset Overdrive.

Nieuwe rivalen voor PlayStation

Sony heeft met de PlayStation de bestverkopende console wereldwijd in handen. De PlayStation 4 is inmiddels al ruim 100 miljoen keer verkocht

Maar net als branchegenoten kampt Sony met het wereldwijde succes van Fortnite, een schiettitel van Epic Games, en de bredere vraag naar gratis spellen.

Techreuzen als Google en Apple investeren intussen ook fors in eigen game-diensten, waarbij ze abonnementen op games gaan aanbieden. Google komt in november met zijn gamestreamingdienst Stadia en Apple introduceert dit najaar het game-abonnement Apple Arcade.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Game-abonnement Apple Arcade kost 5 dollar per maand'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Minecraft gaat realistischer ogen op Windows 10

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore