Gratis eerste maand

'Game-abonnement Apple Arcade kost 5 dollar per maand'

19 augustus 2019 21:59 Aangepast: 20 augustus 2019 00:14

Apple heeft de prijs van zijn nieuwe game-abonnement Apple Arcade nog niet officieel onthuld, maar in programmacode van Apple is al te zien dat de abonnementsprijs 5 dollar per maand wordt.

Bij de aankondiging van Apple Arcade in maart 2019 bleven nog veel vragen onbeantwoord. Apple zei alleen dat er een game-abonnement in aantocht was, maar werd niet specifieker dan 'herfst dit jaar'. Veel van de games in het aanbod zijn nog onbekend, ook de prijs is nog niet officieel bekendgemaakt.

Maar de prijs van het game-abonnement is nu opgedoken in code van Apple zelf. Journalist Guilherme Rambo van techsite 9to5Mac kwam in de broncode van een van de API's van Apple de prijs van 4,99 dollar per maand tegen, plus de mogelijkheid tot het gratis uitproberen voor een maand. Meestal komen de ontdekkingen van Rambo in de Apple-code ook daadwerkelijk uit.

Als dit zo zou zijn, zou Arcade een stuk goedkoper zijn dan Apple Music (10 dollar per maand) en Apple News (9,99 dollar per maand). Ook wordt het mogelijk om deze dienst met familieleden te delen.

Getest door personeel

Het is nog niet bekend wanneer Apple Arcade precies wordt gelanceerd, en of het abonnement ook meteen in Nederland beschikbaar zal zijn. Personeel van Apple heeft nu de mogelijkheid om de dienst te testen voor 49 dollarcent per maand.

De nieuwe iPhones worden vermoedelijk aangekondigd op 10 september. Mogelijk wordt er dan meer duidelijk over Apple Arcade. Rond Apples Netflix-concurrent Apple TV+ zijn ook nog veel onduidelijkheden, die dan eveneens worden opgehelderd. 

Google Stadia

Google lanceert dit jaar ook een eigen gamestreamingdienst, genaamd Google Stadia, waarvan het abonnement 10 euro per maand gaat kosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gamedienst Google Stadia gaat 10 euro per maand kosten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony neemt game-maker Insomniac Games over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore