Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wel zelf meppen

Israëlische uitvinding detecteert muggen met lasers

20 augustus 2019 23:37 Aangepast: 21 augustus 2019 17:06
Beeld © Bzigo

Bzigo is een apparaatje dat via lasers aangeeft waar de muggen in de kamer zitten. Je moet ze wel zelf nog doodmeppen.

De meeste tijd om een mug te vermoorden in de slaapkamer gaat zitten in het traceren van de mug. Deze pijn wil de Israëlische startup wegnemen met een nieuwe gadget: de Bzigo voor mugherkenning. Op de Bzigo zit een camera die de kamer scant en alle insecten traceert. Eenmaal gevonden wijst de Bzigo met een laserstraal aan waar de mens moet zijn. Ook stuurt het een notificatie naar een gekoppelde smartphone.

Wel is het zo dat de camera alleen het plafond in de gaten houdt, zegt de bedenker Nadav Benedek tegen nieuwssite Israel21c. "Muggen landen meestal op het plafond. Met dit apparaat in de hoek van de kamer wordt vrijwel heel het plafond gescand."

Een lens met een grotere hoek zou volgens Benedek zorgen dat de prijs van het apparaat flink omhoog zou gaan. De uiteindelijk verkoopprijs wordt waarschijnlijk 170 dollar.

2021

Benedek hoopt dat de Bzigo in 2021 op de markt komt, al is het bedrijf nu nog bezig met het ophalen van investeerdersgeld. Wel kan je er voor 9 dollar een reserveren. "Net zoals bij Tesla." Een volgende versie moet ook de mogelijkheid hebben om een mug te doden.

Kijk ook: hierom zijn lasers geweldig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore