Ga naar de inhoud
Streamingdienst

Videodienst Disney+ start in Nederland op 12 november

Beeld © Walt Disney

Nederland behoort tot de eerste landen waar Disney+ beschikbaar komt. De nieuwe streamingdienst begint in Nederland op 12 november, gelijktijdig met de Verenigde Staten en Canada.

The Walt Disney Company Disney kondigde maandag aan dat het bedrijf wereldwijd distributieovereenkomsten heeft gesloten met Apple, Google, Microsoft, Roku en Sony om de app van Disney+ te verspreiden.

Een abonnement op Disney+ gaat in Nederland 6,99 euro per maand kosten of 69,99 euro per jaar. Abonnees krijgen voor dat bedrag de beschikking over reclamevrije films, series en andere programma's van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Disney+ is daarmee goedkoper dan Netflix, dat voor zijn goedkoopste abonnement 7,99 euro per maand rekent. 

Toy Story, The Lion King, Star Wars

Disney+ biedt abonnees niet alleen toegang tot de uitgebreide filmbibliotheek van Disney en dertig seizoenen van The Simpsons, maar het zal ook de plek zijn waar de nieuwste films van Disney te streamen zijn, zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker.

Op 19 november is de streamingservice ook beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf verwacht dat de streamingdienst binnen twee jaar overal ter wereld beschikbaar is.

Op veel apparaten

Disney+ moet gaan werken op apparaten als iPhones, iPads, Apple TV's, Android-telefoons, Android-tv's, de Xbox One, Playstation en smart-tv's van Sony.

Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag per e-mail registreren op Disneyplus.com. Maandag ging Disney+ ook live op Facebook, Instagram en Twitter.

Netflix en Apple

Disney gaat met de nieuwe dienst de strijd aan met Netflix, dat wereldwijd 152 miljoen abonnees heeft. Netflix maakte onlangs bekend 520 miljoen dollar extra uit te gaan geven aan de productie van drie eigen films. Het afgelopen kwartaal verliep voor Netflix vrij slecht. In de VS daalde het aantal abonnees en het aantal nieuwe, betalende klanten steeg buiten de VS niet met de verwachte 5 miljoen maar met 2,8 miljoen.

Later dit jaar start ook Apple met zijn eigen videodienst, Apple TV+. De prijzen van de Apple-dienst zijn nog niet bekend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Kijk ook: dit weten we over Apple+

Dit
Lees ook
Dit kun je verwachten van Disney+
Ewan
Lees ook
Ewan McGregor keert terug als Obi Wan Kenobi bij Disney+
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl