Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Opnieuw uitstel voor Huawei van Amerikaanse ban

19 augustus 2019 14:53 Aangepast: 19 augustus 2019 15:56
President Donald Trump en minister van Handel Wilbur Ross. Beeld © AFP

Huawei krijgt langer uitstel van een ban die het bedrijf in de Verenigde Staten boven het hoofd hangt. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven langer zaken mogen blijven doen met het Chinese bedrijf.

Eigenlijk zou een al eerder uitgesteld verbod om zaken te doen met Huawei vandaag van kracht worden. Maar de Amerikaanse overheid maakt voor een periode van opnieuw 90 dagen een uitzondering, zei Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Handel, in een interview met Fox Business News.

De eerste keer dat Huawei uitstel kreeg, was om het bedrijf meer tijd te gunnen om contractuele verplichtingen na te komen aan Amerikaanse telecombedrijven die afhankelijk zijn van apparatuur van het bedrijf. Ook kreeg Huawei extra tijd om software-updates door te voeren bij bestaande toestellen. 

Amerikaanse techreuzen

Huawei is een van de grootste smartphonemakers ter wereld. Het bedrijf verkoopt geen telefoons in de VS, maar maakt wel gebruik van technologie van Amerikaanse bedrijven. Zo maakt Huawei gebruik van besturingssysteem Android van Google. Huawei levert naast mobiele apparaten ook netwerkapparatuur.

In de afgelopen dagen is flink druk uitgevoerd op het Witte Huis om Huawei te ontzien, want het scheelt Amerikaanse techbedrijven ook veel omzet als ze geen zaken meer met het bedrijf mogen doen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore