Alleen voor pc

Minecraft gaat realistischer ogen op Windows 10

19 augustus 2019 12:35 Aangepast: 19 augustus 2019 16:17
Beeld © Minecraft / Nvidia

Door een samenwerking met de grote chipfabrikant Nvidia moet het spel Minecraft er stukken beter uitzien op recente Windows-computers. Het spel wordt realistischer dankzij RTX ray tracing.

Het spel waarbij je het wellicht het minst verwacht, gaat er een stuk realistischer uitzien. Dat wil zeggen: de blokken blijven gewoon blokken, maar de lichtinval, waterreflectie en schaduwen worden binnenkort een stuk mooier in Minecraft, als je een recente Windows 10-computer hebt. Gamemaker Mojang, onderdeel van Microsoft, gaat namelijk samenwerken met chipfabrikant Nvidia, die het spel gaat uitrusten met RTX ray tracing. Hierdoor wordt het spel mooier gerenderd.

"In de normale Minecraft ziet een blok goud er gewoon geel uit, maar met ray tracing aan krijgt je echt het spiegelde oppervlakte", zegt Minecraft-directeur Saxs Persson in de video. "Je kunt zelfs de reflectie van een mob erin zien." De veranderingen zijn uiteindelijk alleen te zien voor gebruikers van een Windows 10-pc met daarin een Nvidia RTX GPU. Wanneer de RTX-update van Minecraft verschijnt, is nog niet bekend.

Annulering

Eerder deze maand moest Minecraft nog de stekker uit de Super Duper Graphics Pack-update trekken. Hiermee zouden alle spelers op alle apparaten een realistischere weergave van het spel krijgen. De grote update werd na twee jaar geannuleerd omdat het technisch te uitdagend zou zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore