Ga naar de inhoud
Online gokken

Goksite Unibet krijgt boete van Kansspelautoriteit

Gokbedrijf Trannel International, beter bekend als Unibet, heeft een boete van 470.000 euro gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Unibet bood in de tweede helft van vorig jaar gokspellen en sportweddenschappen aan in Nederland. Trannel is een dochterbedrijf van Kindred Group. Dat bedrijf heette tot voor kort Unibet Group.

Het is in Nederland momenteel nog verboden online gokspellen aan te bieden. Onlangs kreeg ook het moederbedrijf van goksite Bwin.com een boete van 350.000 euro van de Kansspelautoriteit.

Vanaf 2021 legaal

In februari werd na jaren oponthoud de Wet kansspelen op afstand door de Eerste Kamer goedgekeurd. Waarschijnlijk wordt het daardoor per 2021 mogelijk om legaal online gokken aan te bieden.

Bedrijven kunnen na het ingaan van de nieuwe wet onder strenge voorwaarden online gokspellen in Nederland aanbieden. Een vergunning van de Kansspelautoriteit blijft vereist. Er wordt controle mogelijk op de eerlijkheid van het spel, of minderjarigen worden geweerd en of er oog is voor verslavingspreventie. 

Goksite
Lees ook
Goksite bwin.com krijgt boete van Kansspelautoriteit
Online
Lees ook
Online gokken wordt legaal