Online gokken

Goksite Unibet krijgt boete van Kansspelautoriteit

19 augustus 2019 11:19 Aangepast: 19 augustus 2019 11:43

Gokbedrijf Trannel International, beter bekend als Unibet, heeft een boete van 470.000 euro gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Unibet bood in de tweede helft van vorig jaar gokspellen en sportweddenschappen aan in Nederland. Trannel is een dochterbedrijf van Kindred Group. Dat bedrijf heette tot voor kort Unibet Group.

Het is in Nederland momenteel nog verboden online gokspellen aan te bieden. Onlangs kreeg ook het moederbedrijf van goksite Bwin.com een boete van 350.000 euro van de Kansspelautoriteit.

Vanaf 2021 legaal

In februari werd na jaren oponthoud de Wet kansspelen op afstand door de Eerste Kamer goedgekeurd. Waarschijnlijk wordt het daardoor per 2021 mogelijk om legaal online gokken aan te bieden.

Bedrijven kunnen na het ingaan van de nieuwe wet onder strenge voorwaarden online gokspellen in Nederland aanbieden. Een vergunning van de Kansspelautoriteit blijft vereist. Er wordt controle mogelijk op de eerlijkheid van het spel, of minderjarigen worden geweerd en of er oog is voor verslavingspreventie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Goksite bwin.com krijgt boete van Kansspelautoriteit

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Online gokken wordt legaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore