65 dollar per maand

Tesla-zonnepanelen zijn volgend jaar ook te huren

19 augustus 2019 10:53
Beeld © Tesla

De zonnepanelen van Tesla komen volgend jaar in Europa op de markt. Het wordt ook mogelijk om een abonnement op de panelen te nemen.

De zonnepanelentak van Tesla, Tesla Solar, heeft een herstart gemaakt. Dat laat Tesla-ceo Elon Musk weten op Twitter. Het is nu ook mogelijk om de panelen te huren in plaats van te kopen. Hierbij betaalt de gebruiker een vast bedrag per maand, zonder installatie-, aanschaf- en onderhoudskosten. In Nederland bieden onder andere Essent en Nuon/Vattenfall ook abonnementen voor zonnepanelen aan.

Volgens CleanTechnica.com gaat 3,8 kW 65 dollar per maand kosten, 7,6 kW 130 dollar per maand en 11,4 kW 195 dollar per maand. De Europese prijzen zijn nog niet bekend. Musk laat weten dat het nog steeds slimmer is om de panelen te kopen, maar dat hij hoopt dat de panelen op deze manier voor meer mensen haalbaar zijn.

Verder stelt Musk in een tweet dat de panelen vanaf volgend jaar ook in Europa te krijgen zijn. Wel moet daarbij gezegd worden dat de schattingen van Musk vaker niet uitkomen dan wel.  

Slechte cijfers

Sinds de overname van SolarCity door Tesla in 2016 voor 2,6 miljard, presteert het bedrijf ondermaats. SolarCity installeerde in het tweede kwartaal van 2019 'slechts' 29 megawatt aan nieuwe panelen, terwijl het in de hoogtijdagen nog 200 megawatt per kwartaal installeerde. Concurrenten SunRun en Vivint Solar installeerden in hetzelfde kwartaal 103 en 56 megawatt aan nieuwe panelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van