Meer details bekend

'Eerste draagbare Sonos-speaker heet Sonos Move'

19 augustus 2019 10:34 Aangepast: 19 augustus 2019 16:18
Beeld © Sonos / WinFuture

Er zijn meer details en meer foto's uitgelekt van de eerste bluetooth-speaker van Sonos. De nieuwe Sonos Move kan zowel binnen als buiten muziek afspelen.

Er waren al verschillende details gelekt, maar nu is zo goed alles bekend over de eerste bluetooth-speaker van Sonos. De Duitse techsite WinFuture publiceerde een reeks persfoto's en details van wat volgens de site de Sonos Move gaat heten.

Op de foto's is te zien dat de Move draagbaar is, maar ook een oplaadstation heeft voor binnenshuis. Hiermee kan het dus waarschijnlijk ook onderdeel zijn van al een bestaand Sonos-systeem. Ook kan de speaker worden opgeladen met een USB-C-kabel.

Wifi of bluetooth

Techsite The Verge wist eerder de hand te leggen op gelekte informatie. Volgens de site is de speaker groter dan het lijkt op de foto's, namelijk langer en breder dan de Sonos One of de Play:1. Ook zal de speaker werken met spraakassistenten Alexa en Google Assistant. De speaker werkt dus via bluetooth of via de Sonos-app, al kan de Sonos-app niet gebruikt worden als de speaker in bluetoothmodus staat. Ook werken dan de spraakassistenten niet.

Verder zal ook deze speaker Apple AirPlay 2 ondersteunen en beschikt hij over Auto Trueplay, waardoor de speaker zichzelf aanpast aan de ruimte zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.

Sonos organiseert op 26 augustus een persevenement. Het is nog wachten op de batterijduur en de prijs. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore