Tech

'Nieuwe Apple Watch krijgt ook titanium behuizing'

19 augustus 2019 11:19 Aangepast: 19 augustus 2019 11:27

De nieuwe Apple Watch zou ook verschijnen in versies met een behuizing gemaakt van titanium.

In de broncode van een nieuwe testversie van het Apple Watch-systeem watchOS zijn sterke aanwijzingen gevonden dat er nieuwe Apple Watches aankomen met de materialen keramiek en titanium. Een Apple Watch met een keramische behuizing had Apple enkele jaren geleden al. Titanium is helemaal nieuw als materiaal voor de slimme horloges van het bedrijf.

De aanwijzing staat in afbeeldingen die in de volgende versie van watchOS zijn te zien tijdens het instellen van een nieuw horloge, meldt de site iHelpBR. De titanium en keramische versies van de nieuwe Apple Watches zouden zowel 40 mm als 44mm modellen krijgen. 

Apple Watch Series 5

Mogelijk brengt Apple de nieuwe Apple Watch Series 5-horloges nog dit jaar op de markt. Ook de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo wijst op een spoedige komst van de nieuwe horloges.

Volgens Kuo wordt een deel van de oled-schermpjes van de Apple Watch Series 5 voor het eerst geproduceerd door Japan Display. Uiteindelijk zou dat Japanse bedrijf alle led-schermpje voor de Apple Watches gaan maken, zegt Kuo. Japan Display maakt ook al langer lcd-schermen voor iPhones.

Koploper

Op de markt van wearables gaat de Apple Watch ruimschoots aan kop. Apple had volgens Strategy Analytics in het tweede kwartaal een marktaandeel van 46 procent. Het bedrijf verkocht 5,7 miljoen exemplaren van de Apple Watch, een groei van zo'n 50 procent.  

Apple Watch maakt nu ook hartfilmpjes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore