"Use the Force Luke"

Ewan McGregor keert terug als Obi Wan Kenobi bij Disney+

16 augustus 2019 12:49 Aangepast: 16 augustus 2019 13:12

'Kenobi' wordt de derde live-action Star Wars-serie die op stapel staat bij de streamingdienst van Disney.

De Britse acteur Ewan McGregor heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog eens in de huid van Star Wars-personage Obi Wan Kenobi zou willen kruipen. Volgens Variety gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren. McGregor is in gesprek over een live-action Star Wars-serie voor de nieuwe videodienst Disney+, Disney's streamingdienst die in november van start gaat in de VS, en naar verwachting in 2020 in Europa lanceert.

Lang zag het er naar uit dat het geliefde personage Kenobi zijn eigen Star Wars-sagafilm zou krijgen, zoals eerder Rogue One en Solo. Na het matige succes van de laatste heeft Disney geplande releases heroverwogen en belandde Kenobi in de koelkast.

Concurrentie met Netflix

De aanstaande lancering van Disney+ en de honger naar 'original content' voor de dienst die de concurrentie aangaat met Netflix, heeft het project rond Kenobi nieuw leven ingeblazen, dit keer als serie.

Mandalorian

De twee andere live-action Star Wars-series die onderweg zijn, zijn The Mandalorian en een nog naamloze serie rond het personage Cassian Andor uit de film Rogue One.

Obi Wan Kenobi werd in de originele Star Wars-trilogie vertolkt door Alec Guinness. McGregor speelde de jongere Kenobi in de prequeltrilogie aan het begin van het millennium en wist het personage onder fans even geliefd te houden als daarvoor.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit kun je verwachten van Disney+

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars-fans opgelet: vanaf nu ook Darth Vader barbiepoppen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars-park Galaxy's Edge in Disneyland brengt kookboek uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van